Her derde deva “Kış Çorbası”

Havalar soğudu;kuzuların öksürüğü,burun akıntıları derken çorbaya ağırlık vermek gerekti.

Kasım ayının güzide sebzelerinden pırasayı ben en çok çorba,ekşili yemeği,böreği olarak seviyorum.Eşimin favorisi z.yağlı pırasa pek hitap etmez damak zevkime.

3-4 pırasanın beyaz kısmını yıkayıp doğrayıp 1 orta boy patates ve 50 gr kıyma yada tavuk ile haşlayalım.
Haşlanınca blenderdan geçirip 1 yemek kaşığı un(ben ruşeymli kullanıyorum) ve 1 yemek kaşığından az tereyağını kavuralım yavaş yavaş pırasalı karışımı una yedirelim.
Az deniztuzu az taze k.biber ekleyelim,kuzularınki hazır.
Bizlere sarımsaklı kıtır ekmek,blenderdan geçirilmiş taze fesleğen ve maydanoz eklersek daha da lezzetli olur.

Öksürüğü kestiği, böbrek kumu ve taşlarına yardımcı olduğu rivayet olunuyor.. Umalım ki öyle ve afiyet olsun:)

Leave a comment