Kağıtta fırın palamut

Malum yazarlar zirvesi yeme içme çılgınlığından sonra biraz dikkat edelim dedik ve hafif menülere vurduk kendimizi.
H.sonları genellikle balığa gideriz biz çekirdek aile.Bu haftasonu cumartesi zirve, pazar da RA’nın evden çıkmak istememesi ile balık istihkakımızı kendi çabamızla dolduralım dedik.

Defne yaprağı,z.yağı,kırmızı toz biber,az tuz ve karabiberle fileto çıkartılmış,yıkanmış süzülmüş palamutları marine ediyoruz.Kuru soğan ve limonu halka doğrayıp,domateslerin kabuğunu soyup,çekirdeklerini ayırıp,kereviz saplarını ve maydanozu yıkayıp,ince doğruyoruz.
Yağlı kağıda önce palamutları üzerine malzemeleri yerleştirip paket yapıyoruz tek tek.
Önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırında 25 dakikada bombaya dönüşüyor derya kuzuları.

Bugün duyduğuma göre norveç uskumrularını daha pahalı satabilmek için norveç palamudu diye kaktırıyorlarmış.
Kısaca palamudun çizgileri arkadan öne doğru uzun,uskumrunun ise zigzaglı gibi olur,aman taklaya gelmeyiniz:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s