Pancar saplı tavuk

Eşimle tanıştığımızda yüksek tansiyonu vardı. İlaç kullanmıyordu ama aileden kalıtımsal olarak devraldığı yüksek tansiyonunu dert edindiğini hissediyordum.
Hiçbir zaman vitamin kullanmadım. İhtiyaçlarımı kendimce belirleyip koca karı usulü yiyecek içecek ile halletmeye çalıştım.
Pancarla da ilişkim eşimin yüksek tansiyonuna yararı dokunacak zerzevat ararken başladı.
İçeriğindeki nitratın ilaçlar kadar etkili olması, İngiltere’deki Bart’s &Royal Hastanesinin 10 yıllık araştırmalarının sonuçları v.s. beni pancar sapınla tanıştırdı.
Tarifimiz şöyle;
1 adet orta boy patatesi yıkayıp az haşlayıp,küp doğruyoruz.
1 adet pancarı yıkayıp,sapını ince doğruyoruz.
350 gr. kadar kuşbaşı doğranmış tavuğu yıkayıp süzüp;10 dk. kadar haşlayıp suyunu saklayalım,süzelim ve 1 yumurta beyazı + 1 yk mısır nişastası ile karıştırıp wok tavada z.yağında çevirip kenara alalım.
Pancarı önce yuvarlak dilimler sonra da ince şeritler halinde doğrayalım.
Tavukları çevirdiğimiz tavada pancarları çok az tuz ile soteleyelim.
Sakladığımız tavuksuyunu pancara ekleyip,10 dk kısık ateşte suyunu çektirelim.
1 çaykaşığı mısır nişastasını sulandırıp pancarlı sosa 1 ince doğranmış taze soğan ve 1/2 tatlı kaşığı taneli hardal ile ekleyelim.
3-4 dk.koyulaşmasını bekleyip ateşten alalım.
Son adım olarak ince doğradığımız pancar sapları ve 3 diş ince doğranmış sarımsağı 3-4 dk.soteleyip tüm elemanlarımızı birleştirip(patatesler,tavuk,pancar sosu ve sarımsak/pancar sapı) 10 dk. kadar kaynaştıralım birbirlerine.
3 günlük dünyada 5 günlük sıkıntı çekmeyelim,tansiyonlarımızı çıkartmayalım lütfen:)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s