Sebzeli Fırın Beyti

RA’nın doğumundan sonra kırmızı ete kaliteli süt üretebilmek için biraz ağırlık verdim.
Semtimizde denemediğim kasap kalmadı,18 km. uzakta nispeten daha iyi et bulabildiğim yere bebek,bebek arabası,çantalarımızla haftada iki taşındım.
RA 2 yaşına gelip emzirme bittikten sonra bir komşu toplantısında tesadüfen burnumuzun dibi sayılabilecek yakınlıkta iyi bir kasap olduğunu öğrendim.
1,5 yıldır nihayet lezzetli et alabiliyoruz çok şükür.
Kuzu beytilerimizde çubuğa dizilmiş olarak satılıyor kasabımızda.
Alıp zeytinyağı,defne yaprağı,tane karabiber,arpacık soğan,kekik,dilimlenmiş limon,biberiye ve süt ile marine edip dondurucuda yada en az 1 gün buzdolabında dinlendiriyorum.
Az haşlanmış taze patates ve kereviz,çarliston biber,kabak da hazırlayıp yazdan kavanozlanmış domates püresini sulandırıp fırın tepsisine etlerle beraber yerleştiriyorum.
Yaklaşık 50 dakikada 180 derecede lokum gibi oluyorlar.

Yanına kuskus salatası,bulgur pilavı,cacık yada komposto yakışıyor.

Kuzu etinin büyüme hormonları ve hayvancılıkta kullanılan ilaçların hemen tümünden uzak,en doğal ve pür et türlerinden birisi olduğunu vurgulayıp bu özelliği ile hamilelik ve erken çocukluk dönemi beslenmesindeki yeri tartışılmaz olduğunu da ekleyelim.
Hücrelerin yenilenmesi için gerekli proteinleri yüksek oranda içeren kuzu eti,kalp sağlığı için çok önemli olan B12 başta olmak üzere B vitaminleri açısından çok zengindir.
Arpacık soğanın tadı çocuklar için normal soğana kıyasla hafif ve yumuşak,hazmı kolaydır.

Allah hepimizin içine sindirsin;hem yediklerimizi hem yaşadıklarımızı:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s