Fırında Ispanaklı Mantar

RA’nın mutfağa merakı malum,benim pimpirikliğim de.Onu hem mutfağa sokmak hem de hasarsız kurtulmak için ızgaralık mantarları ona yıkatmaya karar vermiştim ki paşa okuldan gelip yemek yapmak benim görevim değil dedi:)

Mantarları yıkayıp sap kısımlarını kestim,oyuk kısımlarını genişlettim.Çıkan sapları ıspanakla beraber kıydım.Tencereye az zeytinyağ,rendelediğim kuru soğanı,ezdiğim 2 diş sarımsağı ve mantarlı ıspanağı ekleyip 4 dk. kadar kavurdum.Ispanaklar suyunu çekmeye başladığında az deniz tuzu,taze karabiber,az pul biber ekleyip,karıştırıp soğumaya bıraktım.
Süzülmeye bıraktığım mantarları az z.yağı ile yağladığım fırın tepsisine dizip içlerine hazırladığım harç üzerine de rende kaşar serpip 180 derecede 15 dk. pişirdim.
Mantarın içerdiği”Lentinian” adlı madde tümörleri azaltıyormuş ve bağırsak çalıştırıcı etkisi varmış.
Ispanaktaki K vitamini ise kemik gelişimi için önemli olduğu gibi araştırmalara göre menopoz sonrası yeterli oranda K vitamini ve kalsiyum alan kadınlarda daha az kemik kitle azalması görülmekte imiş.

Hepimize akıl,ruh,beden sağlığı diliyorum…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s