Uyduruk Yemek volume.01

Bebek denen türün yaygın alışkanlıkları arasında sebze yememek var sanırım. Ya da bana o sürüm denk geldi. Dolayısıyla Deniz’e sebze yedirmek için gösterdiğim gayreti bilime gösterseydim Madam Curie olurdum :)

Sıradaki level karnabahar yedirme levelı. Kızartma yememeye, yedirmemeye gayret ediyorum. Deniz’le beraber ek gıdaya geçtiğim için :P ondan ne kalırsa silip süpürüyorum. Hem o sağlıklı beslensin hem ben süpürürken kilolarca yağ yutmayayım istiyorum :) Düşünüp taşınıp şöyle bir tarif uydurdum.

Karnabaharları haşladım, korkunç kokusu gitsin diye sudan geçirdim. Kıymayı, soğan, yeşil biber, kırmızı biber, domates ve baharatlarla kavurdum. Domatesi bol olmalı, kuru olmamalı. Üçüncü olarak beşamel sos yaptım.  1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un ve 1 su bardağı süt, tuz ve karabiber ile. Fırın kabını zeytinyağı ile yağladım, en alta haşlanmış karnabaharları, üstüne beşamel sosu, en üste kıymalı sosu yayıp fırına verdim. 150 derecede 15 dakika sonra sarılıp uyumak isteyeceğim bir şaheserim oldu :)

Amaca odaklanırsak Deniz de sevdi :)

Deneyin ki afiyet olsun :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s