Cadılar Bayramına Özel Çorba Tarifi

Balkabağını soyup küçük dilimleyip derin tencereye koyuyoruz (ideali zwilling,olmayan emsana koysun artık.
3 su bardağı süt
1 su bardağı su(çocuğum sütlü içmez diyen sırf su koysun)ekliyoruz(bizim kadar koyu sevmeyenler 1 bardak daha eklesinler).

Daha sonra soğanı çıkartırım diyen bütün olarak 2-3 arpacık soğan,la ben unuturum çıkarmayı diyen 1 kuru soğan yemeklik doğrayıp eklesin.
Toz muskat,1-2 karanfil,tuz,taze karabiber yakışır,evladının damak zevkine güvenmeyen beğenmediğini eklemesin.
Yarım saat kaynayınca kabaklar yumuşar;karanfilleri ve dileyen soğanları çıkartır,blendırlar.
Kocacığına dereotu ince doğrayıp,kreton ekmekle oğluşuna da sevgiyle,şefkatle yedirir.

Deneyin beğenirseniz ve içinize kaçan Şebnem tüymediyse balkabaklı mantı level ına atlarız.Yada 88 çeşit daha patatesli,havuçlu,kimyonlu,defne yapraklı balkabağı çorbası tariflerimiz mevcut.

Bir Şebnem klasiği tabii faidelerini de yazalım ki bardak kaldırmayanlar bile gaza gelsin;çocuklarda tenya,kurt düşürücü olarak kullanılıyor,sütle haşlayıp biraz şeker ekleyip sıcak içerseniz öksürüğü söküyor,vesveseyi geçirir sinirleri yatıştırıyor.. Vallahi uydurmuyorum,Maranki’nin yalancısıyım.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s